ok
login
Lost your password? kliki siia

Maitseelamused metsast!

Tule meiega seenele!

Püüame kevadel Pärnus paadiga vimba

Kuna meile helistatakse Fishing Village paadilaenutusse pidevalt küsimusega: „vimb Pärnu Mis kala on  hetkel võimalik teie juures Pärnus püüda?“, siis otsustasime siin blogis hakata kirjutama kaladest ja nende püükidest, mis leiavad aset siin Pärnumaal ning mida võimalik püüda paadist. Märgime ära kohad kus on paadislipid ning milliseid püügivahendeid või rakendusi  soovitame kasutada.  Need jutud ja õpetussõnad põhinevad siinsete harrastajate isiklikel kogemustel. Täit tõde kalapüügis ei ole olemas, kuid huvitavat lugemist või mõne kasuliku näpunäite leiab siit kindlasti.
KEVADINE VIMB  (püüame märtsi lõpust, kuni keeluajani. Keeluaeg Pärnu jões – 10.maist 20.juunini)
Karpkalaliste seas olev vimb on hinnatud maitseomadustega kalaliik. Õrnsoolatud  vimb viib iga kalasõbra keele alla.Veel on vimb ka suitsutades väga maitsev kala.

Püügikoht: Pärnu jõgi. Kala asub kevadel Pärnu Uue silla piirkonnas ning sealt ülesvoolu.

Püügiviis: Paat ja põhjaõnged. Pealiinile kaks 20 cm-st lipsu 30-ne cm tagant. Tina 60 – 100gr. Võid kasutada pööraleid, et vältida lipsu keerdumist ümber pealiini.

Paadiga püügi puhul proovi kõigepealt leida sobiv jõelõik kus eeldatavasti asub kala. Vaata mida näitab kajalood, milline on põhjareljeef ning kus on teised paadid. Kala võib olla parves jõe kaldas, kui ka keset jõge.  Ankurda kahe ankruga paat, et see ei liiguks kevadises kiires voolus. Meie paatidest soovitame Fishing Combo või Mini Drive. Kuna sõitmist on vähe, siis 2,5 hj – 5hj mootor on piisav. Püügipaika jõuab kõige kiiremini, kui võtate paadi koos treileriga ning lasete selle sisse Uue silla alt või Lustipargi juurest (Reiu jõe suudme lähedal). Fishing Villagest sõit mööda jõge püügipaigani kestab ca 20 minutit.

Sööt: Vimmad toituvad põhjaloomastikust (limused, vähilaadsed , väiksed kalad) ning seda kala tuleb otsida põhja pealt. Meie püüame vimba sõnniku- või ööussiga. Ussi võib lõigata mitmeks jupiks ning konksule asetada ussipuntrad. Hästi sobib söödaks ka värske, keetmata krevett.

Jutustab kogenud harrastuskalastaja ja landimeister Hans Soll Pärnust:
Fishing Village paealiku Jakob Kosega kalale
Minule meeldib kahekesi kalastada, eriti mehega kes on hull, parem kui püstihull. Siis on asjal jumet. Muidugi mõtlen siin pühendumust. Arvan ennast vähemalt poolhulluks ja kokku saab siis korraliku tiimi.
Vimmaga läheb juba päris kiireks. 10. maist on juba keeld peal
Ruttu otsida laudatagune, kus möödunudaastased takjaputked välja tuuritavad, juuresügavusest takjavars koos juure endaga kätte saada ja seal see takjatõuk pesitsebki. Muidugi asja ajab ära ka sõnniku- või ööuss, aga takjatõugust paremat ei ole. Ainult otsi need takjad üles?

Comments
FISHING VILLAGE SADAM


Liitu uudiskirjaga
liitu>>
Kontaktid
Tel +372 50 97 841
Uus-Sauga 62, Pärnu 80033
(vaata kaardil)